lördag 14 februari 2009

Konspiration

Det är ständigt Jan-Inge Flücht som sätter tonläget på Jinge.se. När Jinge uppmärksammar Forum för levande historias undersökning av lärares kunskaper om bl a Förintelsen (2008) målar han upp bilden av en "sionistisk" konspiration:

"På det sättet har de numera kommit att arbeta som en för skattepengar finansierad lobbyorganisation för Israel eftersom vi hela tiden ska påminnas om hur eländigt nazisterna betedde sig."


http://jinge.se/dagens-bild/forum-for-levande-historia-en-lobbyorganisation-for-skattepengar.htm


På jinge.se är samstämmigheten stor. "Debatten" i kommentarsfältet är i samma anda som Flüchts inlägg:

Sören says:

augusti 20th, 2008 at 12:41
Detta är ett verk av sionisterna. Det är väl bara sionister som fått jobb på denna "myndighet" också?

bäng says:

augusti 20th, 2008 at 14:09
Hur många varv kan man dra en historisk händelse som inträffade för sextio år sedan(judeförföljelserna,hitlertyskland), har de inte redan kramat ut allt?

Det råder ju t.ex till skillnad från alla andra historiska händelser forskningsförbud i saken sedan många år. Att överhuvudtaget ha någon annan åsikt än den serverade och fastslagna är belagt med fängelse i flera Europeiska länder och utvisning till inkvisitionsdomstolar för andra.

"Anti-semitism" som begrepp var det första sionisterna lade beslag på även om judar (khazarer) bara utgör 5% av de semitiska folkslagen, antisionist hade varit rättvisare.

Samtidigt som sionisterna gör sig själva en "otjänst" genom att skaffa tolkningsföreträde genom historierevisionistiska institut i Sverige (agendan är ju uppenbar) är det nästan bra de exponerar sig själva på det att vi andra kan ta avstånd från eländet.

Sara G says:

augusti 20th, 2008 at 16:12
---
Det är faktiskt mäktiga intressen som styr media, inhemska som utländska intressen.
DN ägs av familjen Bonnier exempelvis.
Jag ska äta upp min tumvante om, jag säger om, DN kommer att skriva något kritiskt om Levande Historias ovetenskapliga metoder.

Sanna says:

augusti 20th, 2008 at 22:19
Det verkar som sionistlobbyn tagit makten i Sverige?
Charlotte Wiberg har tidigare skrivit om inlägget.

I en öppet antisemitisk kommentar hävdas att socialdemokraterna står på "judekapitalets sida". Flücht kommenterar inlägget uppskattande:http://jinge.se/allmant/stockholmare-ar-smartare-an-lantisar-2.htm#comment-144813
http://jinge.se/allmant/stockholmare-ar-smartare-an-lantisar-2.htm#comment-144814

Jan-Inge Flücht publicerar en illustration där USA:s president framställs som en apa som styrs från Israel. Bilden är tecknad av Carlos Latuff som kom två i den iranska regimens tävling om bästa antisemitiska bild. Under bilden står "Latuffs illustration av verkligheten..."http://jinge.se/politik/vill-bush-utplana-israel.htm

Lasse Wilhelmson, återkommande gästbloggare på Jinge.se, antyder att Israel kan komma att lura USA att angripa Iran genom att själva angripa USA:


http://jinge.se/natur/jag-vantar-pa-the-big-one.htm#comment-154429

Det förs på många håll en legitim diskussion om den proisraeliska intressegruppen Aipacs inflytande på amerikansk politik. I antisemitisk argumentation förvandlas dock frågan om inflytande till kontroll: Aipac eller den så kallade "judiska lobbyn" påstås i dessa sammanhang "styra" amerikansk politik.

I en numera raderad kommentar av Jan-Inge Flücht ges legitimitet åt idéer om att "zionisterna" styr flera länders centralbanker. "AIPAC rules...", avslutar Flücht.Tidigare tillgängligt här: http://jinge.se/index.php/allmant/condoleezza-rice-bor-tvatta-munnen-med-sapa.htm#comment-148717